Nieuws

Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis

Zoals de laatste jaren gebruikelijk wordt op de naamdag van de Heilige Jacobus de Meerdere in de Roermondse Kathedraal een gezamenlijke viering gehouden van de Broederschap met de parochianen van de St.-Christoffel-parochie. Voor beide is de St.-Christoffel Kathedraal de thuishaven en dus is het ook logisch dat we de beide naamdagen (Sint Christoffel op 24 juli en Sint Jacobus op 25 juli) samen vieren op 25 juli 2017. De dienst begint om 19.00 uur.

De leden van de Broederschap zullen tijdens de viering in vol ornaat aanwezig zijn. Uiteraard wordt ook deze keer de reliek in processie naar het altaar gebracht. De verering van de reliek aan het einde van de viering is inmiddels een bekend en gewaardeerd slotritueel.

Na afloop zijn alle aanwezigen door de Prior van de Broederschap pastoor-deken Rob Merkx uitgenodigd om mee te gaan naar Galerie Het Achterhuis (Voorstad St.-Jacob 8), de plek waar wij de pelgrims na afloop van de Landeljke Pelgrimsmis doorgaans ontvangen voor een kop koffie met een stuk Limburgse vlaai. Die zullen ook deze keer niet ontbreken.
Broeder Leo Baeten, een begenadigd cineast met de nodige mooie pelgrimsproducties op zijn palmares, zal daar zijn nieuwste films presenteren.
Aanmelden voor deelname is niet nodig. Om de kosten te bestrijden, wordt er de mogelijkheid geboden een vrijwillige bijdrage te doneren.

Meer nieuwsberichten

Landelijke Pelgrimsmis 2019

Nieuwsarchief

Samen met de Bisschop naar Heerlen
We gaan een Investituur vieren!
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma
Landelijke Pelgrimsmis 2016
Jacobusviering 2015: samen op weg naar Jacobus
Tweedaagse Jacobusbedevaart Nijmegen - Kranenburg - Goch (Duitsland)