Nieuws

Landelijke Pelgrimsmis 2018

De eerstvolgende jaarlijks terugkerende Landelijke Pelgrimsmis zal plaatsvinden op zondag 18 maart 2018. Aanvang van de viering is om 11.30 uur, natuurlijk in de Kathedraal van Roermond.

Elk jaar weer is het een grote en bonte verzameling van pelgrims, die op weg gaat naar Sint Jacobus en zich daarvoor aan het einde van de viering wil laten zegenen met de armreliek, die in de Jacobuskapel van de Roermondse Kathedraal is te bewonderen. Dat zal op 18 maart 2018 ook weer zo zijn. In 2017 werd er een compleet middagprogramma bij georganiseerd met de voorstelling Onderweg. Koor en uitvoerenden kregen een langdurige en staande ovatie en er was natuurlijk ook veel lof voor de organiserende leden van de Broederschap. Een prestatie overigens in geslaagde samenwerking met de regio Limburg van het Landelijke Genootschap, waarvoor nogmaals dank!

Of er dit jaar opnieuw een groots middagprogramma zal zijn, valt nog te bezien. In ieder geval wordt er na de dienst de gebruikelijke koffie geschonken en zal het stukje Limburgse vlaai niet ontbreken. De meest waarschijnlijke locatie daarvoor is bij Galerie Het Achterhuis in de Voorstad Sint Jacob, waar de Broeders met hun Pelgrimsgasten al vele jaren van harte welkom zijn. Allemaal op loopafstand van de Kathedraal.

Zodra meer informatie beschikbaar is (o.a. over het koor dat de Pelgrimsmis opluistert) dan wordt dat op deze site vermeld. U hoeft zich voor deelname aan deze viering niet aan te melden!
 

Meer nieuwsberichten

Samen met de Bisschop naar Heerlen
We gaan een Investituur vieren!

Nieuwsarchief

Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma
Landelijke Pelgrimsmis 2016
Jacobusviering 2015: samen op weg naar Jacobus
Tweedaagse Jacobusbedevaart Nijmegen - Kranenburg - Goch (Duitsland)