Nieuws

Samen met de Bisschop naar Heerlen

Op zondag 22 oktober 2017 zal de Broederschap acte de presence geven bij de inzegening van een Jacobus-beeld, dat in opdracht van Peter Schunck is gemaakt en door hem aan de Heerlense Pancratiuskerk wordt geschonken.

De viering in de Pancratiuskerk begint om 11.30 uur en zal worden voorgegaan door mgr. Bisschop Frans Wiertz. Hij is daarmee, vlak voordat hij met emeritaat zal gaan, terug in 'zijn' Pancratiuskerk, de parochie waar hij als deken aan verbonden was op het moment dat hij tot Bisschop van Roermond werd geroepen.

 

De Broederschap is in juli 2000 bij Bisschoppelijk decreet door mgr. Wiertz heropgericht. Wij zijn verbonden aan zijn Kathedraal, waar de voor ons zo belangrijke armreliek van Sint Jacobus onderdak vindt. Het is voor ons niet alleen logisch, maar vooral ook een grote eer om hem bij zijn laatste viering als Bisschop in 'zijn' Pancratius vanuit Roermond te mogen begeleiden. 

Daarnaast komen we natuurlijk in vol ornaat ook graag naar Heerlen om getuige te kunnen zijn van de inzegening van het Jacobus-beeld, dat Peter Schunck speciaal voor deze kerk heeft laten maken. Aanleiding daarvoor was zijn eigen pelgrimage naar Santiago. Het beeld, van de hand van beeldhouwer Sjaak Teunissen, wordt geschonken uit dankbaarheid voor een behouden terugkeer.

Meer nieuwsberichten

Landelijke Pelgrimsmis 2019

Nieuwsarchief

Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis
We gaan een Investituur vieren!
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma
Landelijke Pelgrimsmis 2016
Jacobusviering 2015: samen op weg naar Jacobus
Tweedaagse Jacobusbedevaart Nijmegen - Kranenburg - Goch (Duitsland)