Nieuws

We gaan een Investituur vieren!

Voor het eerst sinds enkele jaren mag de Broederschap zich weer verheugen in de investituur van nieuwe Broeders. Na een noviciaat van een jaar zullen op 12 november twee nieuwe Broeders in ons midden worden opgenomen.

De Investituur is een van de hoogtepunten van onze Broederschap. Om als Broeder te worden opgenomen, moet men door twee leden worden voorgedragen. Als de voordracht wordt overgenomen, volgt een noviciaat van zeker een jaar, waarin de noviet alle hoogtepunten van het jaar met de Broederschap meeviert: de Landelijke Pelgrimsmis, de Jacobusdag en zo mogelijk een investituur. Na dat jaar maken beide (de noviet en de Broederschap) samen de keuze om met elkaar in broederschap verder te gaan. En dat vieren we dan ook samen met de investituur van de nieuwe Broeder(s).

Tijdens een pontificale viering in de Kathedraal van Roermond wordt de nieuwe Broeder gevraagd zich door de eed op de reliek van Sint Jacobus te verbinden aan de Broederschap. De mantel, waarmee hij wordt bekleed, alsmede de draagmedaille met het logo van de Broederschap zijn de tekenen van de Broeder.

Dit jaar hebben we dus weer een investituur en wel op zondag 12 november 2017. Erik Loontjens en Piet Custers worden in ons midden opgenomen. De viering begint om 11.30 uur en u bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

Meer nieuwsberichten

Landelijke Pelgrimsmis 2019

Nieuwsarchief

Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis
Samen met de Bisschop naar Heerlen
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma
Landelijke Pelgrimsmis 2016
Jacobusviering 2015: samen op weg naar Jacobus
Tweedaagse Jacobusbedevaart Nijmegen - Kranenburg - Goch (Duitsland)