Nieuws

Samen met de Bisschop naar Heerlen

Op zondag 22 oktober 2017 gaf de Broederschap acte de presence bij de inzegening van een Jacobus-beeld, dat in opdracht van Peter Schunck was gemaakt en door hem aan de Heerlense Pancratiuskerk wordt geschonken.

De viering in de Pancratiuskerk begon om 11.30 uur en werd voorgegaan door mgr. Bisschop Frans Wiertz. Hij was daarmee, vlak voordat hij met emeritaat zou gaan, terug in 'zijn' Pancratiuskerk, de parochie waar hij als deken aan verbonden was op het moment dat hij tot Bisschop van Roermond werd geroepen.

 

De Broederschap is in juli 2000 bij Bisschoppelijk decreet door mgr. Wiertz heropgericht. Wij zijn verbonden aan zijn Kathedraal, waar de voor ons zo belangrijke armreliek van Sint Jacobus onderdak vindt. Het was voor ons niet alleen logisch, maar vooral ook een grote eer om hem bij zijn laatste viering als Bisschop in 'zijn' Pancratius vanuit Roermond te mogen begeleiden. 

Daarnaast kwamen we natuurlijk in vol ornaat ook graag naar Heerlen om getuige te kunnen zijn van de inzegening van het Jacobus-beeld, dat Peter Schunck speciaal voor deze kerk had laten maken. Aanleiding daarvoor was zijn eigen pelgrimage naar Santiago. Het beeld, van de hand van beeldhouwer Sjaak Teunissen, werd geschonken uit dankbaarheid voor een behouden terugkeer.

Meer nieuwsberichten

Pelgrimsmis 21 maart 2021 geannuleerd

Nieuwsarchief

Investituur nieuwe broeder
Jacobusdag 25 juli 2020
Octaaf Sint Gerlachus
Pelgrimsmis Roermond afgelast
Pelgrims 2 daagse 2020 afgelast
Investituur 2 nieuwe broeders
Broeders op locatie in Horst
Overlijden broeder Hans Pastwa
wandeling 25 augustus
Jacobusviering 25 juli 2019
Broeders op locatie in Kerkrade
20 juni 2019 inzegening Jacobuskapel in het buurtschap Geloo te Belfeld
Pelgrims2daagse 2019
Kerkenwandeling Utrecht
bezoek Broederschap aan Emmerich
Landelijke Pelgrimsmis 2019
Broeders op locatie 2018
Jacobusdag 25 juli 2018
Pelgrims2daagse 2018
Landelijke pelgrimsmis 2018
Investituur van een nieuwe broeder