Nieuws

Pelgrims2daagse 2018

Op 5 mei liepen de deelnemers aan de Pelgrims 2 Daagse van Roermond naar Ittervoort en de volgende dag naar Susteren.

Nadat de deelnemers zich hadden verzameld op het stationsplein liep men eerst naar de St. Christoffel kathedraal waar de 2 daagse vorig jaar was geëindigd. Deken Merckx zegende tijdens een korte plechtigheid de aanwezigen met de armreliek van Jacobus die voor deze gelegenheid uit de nis van de Jacobuskapel was gehaald. Ook werd het eerste exemplaar van de vernieuwde credential, die speciaal voor het Jacobspad Limburg is ontworpen, aangeboden aan deken Merckx. Daarna liepen de deelnemers over het Jacobspad Limburg via de Voorstad Sint Jacob aan de overkant van de Roer naar het dorp Herten. Vanuit Merum ging het langs een avontuurlijke route naar Linne voor de lunch. Hierna liep men verder door de Linnerweerd en via de Stuw bij Osen werd de Maas overgestoken. Na Heel kwam men in Wessem waar werd gestopt voor vlaai met koffie of thee. Via een nieuw stukje Jacobspad liep men vervolgens naar het historische Witte Stadje Thorn. Na Thorn verliet men het Jacobspad en ging door het natuurgebied Vijverbroek naar Ittervoort, hier werd in de “De Grens” na het opfrissen het avondeten genuttigd. Voormalig stadsdichter en troubadour van Venlo Herman Verweij zorgde ’s avonds met zijn optreden voor een gezellige avond. Zondagmorgen 6 mei vertrokken de deelnemers na het ontbijt voor de tweede etappe. Vrij snel werd de Belgische grens gepasseerd en bracht men een bezoek aan het dorpje Kessenich. In de kerk werd door mevrouw Wally een korte maar indrukwekkende dienst gehouden speciaal voor onze wandelaars. Op een zonovergoten terras bij de Spaenjerd aan de Maasoever werd gestopt voor vlaai met een consumptie. Over de maasdijk, via het tracé van de Via Limburgica die hier samenloopt met het Jacobspad Limburg, liep men door Aldeneik naar Maaseik.
De middeleeuwse Markt en omgeving werd bewonderd en ook werd een bezoek gebracht aan de Jacopskerkcke. Het fraaie barokke interieur bevat nog een aantal interessante Jacobalia. In de refter van de zusters van Liefde werden de lunchpakketten opgegeten en een stempel gescoord. Na Maaseik ging het oostwaarts en via de Pater Sangersbrug werd de Maas overgestoken, terug naar Nederland. Hier kwam men door de vernieuwde beemden aan in Roosteren waar de 175 jaar oude St. Jacobuskerk werd bezocht. Medepelgrim Angela gaf op het orgel een kort concert dat door alle aanwezigen zeer werd gewaardeerd. 

Buiten werd een groepsfoto gemaakt en trok men verder via Dieteren naar Susteren waar de 11e eeuwse Amelbergabasiliek werd bezocht. Hier kreeg iedereen van Deken Lauvenberg een pelgrimszegen en een stempel en tenslotte werd het Koffiehuis IJzerenbos bereikt, waar leden van de broederschap in vol ornaat op het gezelschap stonden te wachten om hen welkom te heten. Hier nam men afscheid van elkaar onder het genot van een consumptie en ging iedereen voldaan naar huis. De sfeer zat er van begin tot einde goed er in. Wederom een geslaagde mini camino langs het Jacobspad Limburg. Dank aan de broederschap en diegenen die deze tweedaagse hebben georganiseerd.

Meer nieuwsberichten

Pelgrimsmis 21 maart 2021 geannuleerd

Nieuwsarchief

Investituur nieuwe broeder
Jacobusdag 25 juli 2020
Octaaf Sint Gerlachus
Pelgrimsmis Roermond afgelast
Pelgrims 2 daagse 2020 afgelast
Investituur 2 nieuwe broeders
Broeders op locatie in Horst
Overlijden broeder Hans Pastwa
wandeling 25 augustus
Jacobusviering 25 juli 2019
Broeders op locatie in Kerkrade
20 juni 2019 inzegening Jacobuskapel in het buurtschap Geloo te Belfeld
Pelgrims2daagse 2019
Kerkenwandeling Utrecht
bezoek Broederschap aan Emmerich
Landelijke Pelgrimsmis 2019
Broeders op locatie 2018
Jacobusdag 25 juli 2018
Landelijke pelgrimsmis 2018
Investituur van een nieuwe broeder
Samen met de Bisschop naar Heerlen