Nieuws

Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma

Zondag 2 april aanstaande vindt in de Roermondse Christoffel Kathedraal de landelijke pelgrimsmis plaats. Aanvang 11.30 uur, u bent van harte welkom!

Zondag 2 april aanstaande vindt in de Roermondse Christoffel Kathedraal de landelijke pelgrimsmis plaats. Deze jaarlijkse viering wordt als méér dan 10 jaar georganiseerd door de Broederschap en is voor veel pelgrims het begin van de (voorbereidingen voor de) tocht naar Santiago de Compostela.
Ook deze Pelgrimsmis zal worden voorgegaan door de plebaan-deken van de Kathedraal, Mgr. Ing. Rob Merkx, tevens Prior van de Broederschap.
De viering begint om 11.30 uur, maar het is verstandig om een half uur vooraf al aanwezig te zijn, vanwege de ook dit jaar verwachte grote belangstelling.

Hoogtepunt in de viering is de Pelgrimszegen, waarvoor de aanwezige pelgrims tegen het einde van eucharistieviering persoonlijk worden uitgenodigd. Aansluitend kan de beroemde armreliek van Jacobus de Meerdere worden vereerd.

De Pelgrimsmis 2017 wordt opgeluisterd door het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, dat zelf in 2006 bij gelegenheid van het 125-jarig bestaan naar Santiago reisde.

Gebruikelijk is, dat de Pelgrims na afloop van de Pelgrimsmis door de Broeders worden uitgenodigd voor een kop koffie/thee en een goed stuk Limburgse vlaai. Maar dit jaar doen we het iets anders. Aanwezigen zijn meteen na de dienst van harte welkom in de Ursula-kapel, gelegen op loopafstand van de Kathedraal (Voogdijstraat 24). Daar staan broodjes en koffie/thee voor u gereed. Aansluitend zal in de kapel om 14.30 uur het koor Mazing Joy zijn productie Onderweg uitvoeren. Zelf schrijven zij daarover:
"Ga mee “Onderweg” in verhalen, liederen en gedichten rondom de pelgrimage naar Santiago de Compostela. Het is een voorstelling, die u meeneemt in pakkende verhalen, prachtige liederen en treffende gedichten over thema's als ontmoeting, vrijheid, verliezen en winnen, onzekerheid, de lol van het onderweg zijn en dromen over de toekomst. Inspiratiebron zijn de ervaringen en ontmoetingen van pelgrim Jan van Woerkom op zijn tocht naar Santiago de Compostela in 2011. Wij nodigen u uit deze tocht in tekst en muziek mee te beleven."

De liederen worden uitgevoerd door koor Mazing Joy, m.m.v. Christina Termonia, Hans Kievits en Rudy de Kruijf. De muzikale leiding is in handen van Ilja van Luijk. Verhalenverteller is Jan van Woerkom.
De voorstelling is gratis, u wordt wel in de gelegenheid gesteld een donatie te doen ter dekking van de kosten.
 

Meer nieuwsberichten

Landelijke Pelgrimsmis 2019

Nieuwsarchief

Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis
Samen met de Bisschop naar Heerlen
We gaan een Investituur vieren!
Landelijke Pelgrimsmis 2016
Jacobusviering 2015: samen op weg naar Jacobus
Tweedaagse Jacobusbedevaart Nijmegen - Kranenburg - Goch (Duitsland)