Refugio

De refugio, gelegen in de catacomben van de Kathedraal van Roermond, is beschikbaar voor pelgrims op weg tijdens hun pelgrimage.
 


Om van deze overnachtingsgelegenheid gebruik te kunnen maken, kunt u zich melden bij de balie van het Theaterhotel De Oranjerie (Kloosterwandplein) in Roermond. De Oranjerie is van verre al herkenbaar aan de bekende Toekan.
Tegen inlevering van uw Pelgrimspas (voor elke pelgrim natuurlijk een eigen pas!) krijgt u de sleutels voor de refugio plus een beschrijving met wat eenvoudige huishoudelijke regels. Eén ervan is, dat je één nacht van de refugio gebruik mag maken. Maar dat is voor Pelgrims een bekende afspraak.
Als u de volgende dag de sleutels bij de Oranjerie inlevert, ontvangt u uw Pelgrimspas terug met daarin de stempel van de Broederschap.
De kosten voor uw overnachting bedragen €5,- Reserveren is niet mogelijk, maar de ervaring heeft laten zien dat de zes slaapplaatsen in de refugio nog niet eerder allemaal gelijktijdig op één avond bezet waren.

Schrijft u ook in ons Gastenboek? Er staan intussen al vele tientallen inspirerende verhalen, gedichten en tekeningen in, die wij steeds met plezier teruglezen. Maar die ook elk een bijdrage leveren aan onze geschiedenis.