Nieuws

Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis

Zoals de laatste jaren gebruikelijk werd op de naamdag van de Heilige Jacobus de Meerdere in de Roermondse Kathedraal een gezamenlijke viering gehouden van de Broederschap met de parochianen van de St.-Christoffel-parochie. Voor beide heiligen is de Kathedraal de thuishaven en dus is het ook logisch dat we de beide naamdagen (Sint Christoffel op 24 juli en Sint Jacobus op 25 juli) samen vierden op 25 juli 2017. De dienst begon om 19.00 uur.

De leden van de Broederschap waren tijdens de viering in vol ornaat aanwezig. Uiteraard werd ook deze keer de reliek in processie naar het altaar gebracht. De verering van de reliek aan het einde van de viering is inmiddels een bekend en gewaardeerd slotritueel.

Na afloop werden alle aanwezigen door de Prior van de Broederschap pastoor-deken Rob Merkx uitgenodigd om mee te gaan naar Galerie Het Achterhuis (Voorstad St.-Jacob 8), de plek waar pelgrims na afloop van de Landeljke Pelgrimsmis doorgaans ontvangen worden voor een kop koffie met een stuk Limburgse vlaai. DDat was ook deze keer weer het geval.
Broeder Leo Baeten, een begenadigd cineast met de nodige mooie pelgrimsproducties op zijn palmares, heeft daar zijn nieuwste films gepresenteerd die door alle aanwezigen bijzonder werd gewaardeeerd.
 

Meer nieuwsberichten

Broeders op Locatie
Investituur nieuwe broeder

Nieuwsarchief

Jacobusdag 25 juli 2020
Octaaf Sint Gerlachus
Pelgrimsmis Roermond afgelast
Pelgrims 2 daagse 2020 afgelast
Investituur 2 nieuwe broeders
Broeders op locatie in Horst
Overlijden broeder Hans Pastwa
wandeling 25 augustus
Jacobusviering 25 juli 2019
Broeders op locatie in Kerkrade
20 juni 2019 inzegening Jacobuskapel in het buurtschap Geloo te Belfeld
Pelgrims2daagse 2019
Kerkenwandeling Utrecht
bezoek Broederschap aan Emmerich
Landelijke Pelgrimsmis 2019
Broeders op locatie 2018
Jacobusdag 25 juli 2018
Pelgrims2daagse 2018
Landelijke pelgrimsmis 2018
Investituur van een nieuwe broeder
Samen met de Bisschop naar Heerlen
Pelgrims2daagse 2017
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma