Nieuws

Broeders op locatie in Kerkrade

Op vrijdag 12 juli was de broederschap uitgenodigd door proost Bert Bremmers voor een “broeders op locatie” in zijn woonplaats Kerkrade/Terwinselen.

De broeders werden ontvangen in de theetuin van de Botanische tuin (Terwinselen) met koffie en vlaai. Rieni Bremmers en Peter Thomas gaven een korte toelichting over de botanische tuin en zijn ontstaan. Deze tuin is ontworpen door de tuinarchitect John Bergmans in opdracht van het fonds voor sociale instellingen van de staatsmijnen in 1939 en was bestemd voor de mijnwerkers. 

Hierna bracht men een  bezoek aan de ernaast gelegen O.L.V. Onbevlekt Ontvangen kerk. Deze kerk is in 80 jaar driemaal gerestaureerd en Peter Thomas gaf er een toelichting en rondleiding. Bij de laatste restauratie is er veel aandacht besteed om rust te brengen in de grote veelheid en verscheidenheid van de kerkschatten, waaronder werk van de Limburgse kunstenaar Charles Eijck.
Daarna was er, na een korte autorit in colonne, een bezoek aan de vernieuwde bibliotheek met een nieuw concept (HuB). Hier kregen de aanwezigen een interessante toelichting en rondleiding op dit (totaal)concept. Het samengaan van bibliotheek, theater en de dans- en muziekschool geeft de mogelijkheid, uitgaande van de wens van de bezoekers, te komen tot een betekenisvolle ontmoeting tussen mensen en organisatie. Het gebouw bestaat uit een robuust betonnen casco en andere ruwe elementen (wandbetimmering van stevige houten balken, blauw stalen trap, ruwe baksteen, koper en dergelijke)  met een knipoog naar het mijnverleden. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje bij  Grand café Jules op de markt met dank aan onze proost Bert en echtgenote Rieni.

 

Meer nieuwsberichten

Broeders op Locatie
Investituur nieuwe broeder

Nieuwsarchief

Jacobusdag 25 juli 2020
Octaaf Sint Gerlachus
Pelgrimsmis Roermond afgelast
Pelgrims 2 daagse 2020 afgelast
Investituur 2 nieuwe broeders
Broeders op locatie in Horst
Overlijden broeder Hans Pastwa
wandeling 25 augustus
Jacobusviering 25 juli 2019
20 juni 2019 inzegening Jacobuskapel in het buurtschap Geloo te Belfeld
Pelgrims2daagse 2019
Kerkenwandeling Utrecht
bezoek Broederschap aan Emmerich
Landelijke Pelgrimsmis 2019
Broeders op locatie 2018
Jacobusdag 25 juli 2018
Pelgrims2daagse 2018
Landelijke pelgrimsmis 2018
Investituur van een nieuwe broeder
Samen met de Bisschop naar Heerlen
Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis
Pelgrims2daagse 2017
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma