Nieuws

wandeling 25 augustus

Traditiegetrouw wordt ter ere van Sint Anna in het laatste weekend van augustus in het buurtschap Gebrook bij Echt een heilige mis opgedragen. Dit jaar werd deze dienst verzorgd door pastoor Kanke en “De Groosbloazers” uit Berkelaer zorgden voor de muzikale omlijsting.

Leden van de de Broederschap van de Heilige Jacobus de Meerdere uit Roermond waren hierbij aanwezig. Zij verzamelden zich met andere belangstellenden op zondag 25 augustus om 11:00 uur op het NS station in Echt en vandaar werd gezamelijk naar de Annakapel gelopen(Gebroekerdijk 7, Echt).
Na de heilige mis, die begon om 11:30 uur, werden de aanwezigen getrakteerd op koffie / thee en de speciaal voor deze gelegenheid gebakken Moffelkook. Daarna was er gelegenheid voor het bewonderen van de recent gerenoveerde Annakapel.

Om 13.30 uur wandelden de leden van de Broederschap en andere deelnemers naar het 5 kilometer verderop gelegen Koffiehuis & Brasserie Het IJzerenbos in Susteren Na het bezoek aan dit koffiehuis, keerde iedereen terug naar huis.

Meer nieuwsberichten

Broeders op Locatie
Investituur nieuwe broeder

Nieuwsarchief

Jacobusdag 25 juli 2020
Octaaf Sint Gerlachus
Pelgrimsmis Roermond afgelast
Pelgrims 2 daagse 2020 afgelast
Investituur 2 nieuwe broeders
Broeders op locatie in Horst
Overlijden broeder Hans Pastwa
Jacobusviering 25 juli 2019
Broeders op locatie in Kerkrade
20 juni 2019 inzegening Jacobuskapel in het buurtschap Geloo te Belfeld
Pelgrims2daagse 2019
Kerkenwandeling Utrecht
bezoek Broederschap aan Emmerich
Landelijke Pelgrimsmis 2019
Broeders op locatie 2018
Jacobusdag 25 juli 2018
Pelgrims2daagse 2018
Landelijke pelgrimsmis 2018
Investituur van een nieuwe broeder
Samen met de Bisschop naar Heerlen
Jacobusdag 2017 vanuit Galerie Het Achterhuis
Pelgrims2daagse 2017
Pelgrimsmis 2017 met een prachtig middagprogramma