Nieuws

Octaaf Sint Gerlachus

Op zondag 5 januari 2020 was de broederschap uitgenodigd door broeder Wiel Gelissen en de voorbereidingscommissie om deel te nemen aan H. Mis tijdens het octaaf van St. Gerlach.

.De plechtige viering ter ere van de 900ste geboortedag van St. Gerlachus werd voorgegaan door Mgr. Smeets bisschop van Roermond met medewerking van de ridders van H. Graf, de broederschap van H. Jacobus (Roermond), de broederschap van H. Lambertus (Maastricht), de broederschap van zwarte Christus (Maastricht) en verder de Schutterij St. Martinus en het koor uit Houthem/Broekhem.

Na de viering werd op de binnenplaats van de refugio een plaquette onthuld en ingezegend door Mgr. Smeets. Een gebeurtenis met een voorgeschiedenis:
Willem Lenoire was op weg naar Santiago de Compostela. Op de tweede dag van zijn wandeltocht zag hij een groepje pelgrims stilstaan en ergens naar kijken. Ze stonden bij een gedenkkruis met daarop een foto van een Japanse vrouw. Ze was op deze plaats overleden. Het was stil en iedereen was in eigen gedachten verzonken.
Iemand zei: “Si Dieu le veut, j’arriverai” (Als God het wil zal ik aankomen). Deze opmerking sterkte hem en uiteindelijk bereikte hij in 2005 Santiago.
Deze woorden hebben hem nooit meer losgelaten en hij heeft ze in een hardstenen plaquette gebeiteld. Die hangt aan de muur bij de ingang van de Refugio, zodat deze woorden ook andere pelgrims kunnen bemoedigen op hun tocht naar Santiago de Compostela.

Hierna was er voor de genodigden koffie en vlaai tijdens een gezellig samenzijn. 

 

Meer nieuwsberichten

Broeders op locatie 25 oktober 2021
30 oktober Dag van de Pelgrim
Investituur nieuwe broeder
landelijke pelgrimsmis 2022
Jacobusviering 2022

Nieuwsarchief

Ut stekske vaan Jacobus
Jacobusviering 2021
Pelgrimsmis 21 maart 2021 geannuleerd
Investituur nieuwe broeder
Jacobusdag 25 juli 2020
Pelgrimsmis Roermond afgelast
Pelgrims 2 daagse 2020 afgelast
Investituur 2 nieuwe broeders
Broeders op locatie in Horst
Overlijden broeder Hans Pastwa
wandeling 25 augustus
Jacobusviering 25 juli 2019
Broeders op locatie in Kerkrade
20 juni 2019 inzegening Jacobuskapel in het buurtschap Geloo te Belfeld
Pelgrims2daagse 2019
Kerkenwandeling Utrecht
bezoek Broederschap aan Emmerich
Landelijke Pelgrimsmis 2019
Broeders op locatie 2018
Investituur van een nieuwe broeder